Името на Гюлшен, заедно с тези на още 22 жени, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзинкски комитет. Акцията бе по повод дебатите в обществото за Истанбулската конвенция. 
В Дир.бг ще ви разкажем истории за жени, подложени на домашно насилие. Някои са се оплаквали на различни институции, но без ефект. 

"Заради две несправедливи присъди си отиват две влюбени сърца". Това пишело в тефтер, открит от криминалистите в хотелската стая на Гюлшен и Младен, който полетя към смъртта от последния етаж на "Соколица", докато полицаите правеха оглед на тялото на любимата му. 

В хотелската им стая пък бе открита 10-месечната им дъщеря Мадлен, която нямаше наранявания. Заради намерената бележка криминалистите смятаха, че става дума за двойно самоубийство. Пет месеца след трагедията съдебно-медицинските експертизи обаче показаха, че Гюлшен е била убита.

Първо Младен е наръгал с остър предмет в областта на шията любимата си, след което я е хвърлил от стаята на третия етаж, която двамата били наели. Смъртта на младата жена не е настъпила вследствие на прободните рани, а от нараняванията, които тя е получила при падането си.

Във фаталния ден Младен бил пуснат за 12 часа в домашен отпуск от Трудово-поправително общежитие в Смолян, където излежавал присъда от 2 г. и 6 месеца затвор за изнасилване на момиче, ненавършило 16 години. Мотивът за отпуска бил, че трябва да събере документи за брак и да припознае малката Мадлен. Златков имал и стара присъда от 2004 г., когато бил осъден условно за блудство с непълнолетно момиче.

34-годишният мъж заживял на семейни начала с година по-младата Гюлшен 2 г. преди фаталния и за двамата юнски ден. Според близки на жената обаче Младен бил болезнено ревнив. След влизането му в затвора ревността на младия мъж станала още по-болезнена.

"Забраняваше на кака да се среща с хора. Не й позволяваше да се вижда дори с нас. Преди повече от година я видях случайно и я поканих на кафе, но ми отказа, защото се страхуваше, че Младен ще научи", разказа в деня на погребението Сенгиан Мехмед - първи братовчед на Гюлшен. 

Какво е накарало Младен да посегне на живота на любимата си обаче ще остане завинаги между двама им. След смъртта на родителите си 10-месечната тогава Мадлен бе настанена временно в дома за деца в Широка лъка, а по-късно бе осиновена от родителите на Гюлшен.