Двамата си стиснаха ръцете и размениха две-три думи, съобщиха руски осведомителни агенции, цитирани от Ройтерс.

Тръмп се приближи до Путин за фотосесия на световните лидери във виетнамския град Дананг и приятелски го потупа по рамото, посочват агенциите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости, каза, че двамата лидери все още не са имали разговори, каквито Москва се опитва да уговори от дни.

Договореност за такива разговори не беше постигната, поради несъгласие за часа между двете страни.





В Дананг Тръмп отбеляза Деня на ветераните за първи път след встъпването си в длъжност, като отдаде чест на американските ветерани във Виетнам, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В този град по време на Виетнамската война беше разположена американска военновъздушна база. Там той се срещна със седем американски ветерани, върнали се в страната, където са загинали техни бойни другари.

Президентът на САЩ им благодари, заявявайки: "Видяхме се преди няколко минути и те определено са корави, умни момчета. Харесваме ги. Мисля, че и те ме харесват".

След това той подкани ветераните, организирани от фондация "Най-великото поколение", да вземат думата.

Няколко от тях похвалиха Тръмп, а Макс Морган се разплака, докато говореше за 58-те хиляди загинали американски военни.

Тръмп подписа и прокламация, с която отдава почит на ветераните от Виетнамската война и ги нарича "герои, изпълнили дълга си към нацията".

Виетнам е предпоследният етап от продължителната азиатската обиколка на Тръмп, която ще приключи с визита във Филипините.