„През всичките години от създаването си Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва продължава всеотдайно и последователно да изпълнява своята важна мисия, свързана със съхранението на воинските традиции и добродетели, на националните идеали и патриотични ценности“.

Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в Централния военен клуб в столицата, където участва в тържественото събрание по повод 110-ата годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Върховният главнокомандващ оцени високо ролята и приноса на родолюбивата организация в патриотичното възпитание на младото поколение.

„Историята е доказала, че една нация има бъдеще, когато нейното младо поколение се възпитава в дух на всеотдайност и любов към родината“, отбеляза Румен Радев, според когото представителите на СОСЗР продължават достойно да изпълняват задълженията си.

„Вие имате отговорността да поддържате връзката между народ и армия, да следите пулса на случващото се в обществото“, посочи президентът в обръщението си към представителите на военно-патриотичната организация.

Той допълни, че административните знания и лидерския потенциал на членовете на Съюза трябва да бъдат адекватно използвани от държавните институции в процеса на разработване на политики в областта на националната сигурност и отбрана.

Президентът Румен Радев приветства членовете и представителите на СОСЗР с юбилея им и изрази увереност, че те и занапред ще продължават да работят за издигане авторитета на Българската армия.

Председателят на Съюза ген. Стоян Топалов удостои държавния глава с плакет, посветен на 110-та годишнина от създаването на патриотичната организация.

Сред гостите, които присъстваха на тържественото събитие бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, офицери, сержанти и войници от резерва, граждани и общественици.