"Това за него ще е транзитен мандат, той възнамерява да напусне властта по подобие на това, което направи Елцин", казва политологът в интервю за „Собеседник“, цитирано от „Епицентър“.

Той сочи и възможността, ако това не стане, да се стигне до вълнения и протести в обществото и все пак властта да бъде сменена. Соловей е категоричен, че наследникът на руския президент вече е определен и това е Алексей Дюмин.

Дюмин е интересна фигура. Той идва в политиката от Федералната служба за охрана, някои го наричат "невидим" заради съвсем ограничените му появи по обществени събития.

Наскоро Владимир Путин го назначи за губернатор на Тулска област. Преди това е бил в поделението, което лично отговаря за охраната на руския президент и затова се смята за абсолютно доверен и предан на държавния глава на Русия.

Именно затова Валерий Соловей е убеден, че той е истинският приемник на властта в Русия и това вече се знае от службите.

Според Соловей, вече всички в Русия искат промяна на нещата и връщане на страната към нормален живот - в политиката, бизнеса и обществените отношения.

"Всички ще въздъхнат с облекчение, когато това се случи. И парите зад граница - руски и чуждестранни, ще се върнат у нас. Русия ще стане отлично място за правене на бизнес, икономиката ще тръгне нагоре", прогнозира политологът.