Плажът е един от трите у нас за природосъобразен туризъм.

"За 5 дена три проверки. Тази сутрин освен 20 души държавна администрация и кмета Лапчев (на Царево) дойде и министър Ангелкова. Намесих се в разговора (тя почти избяга като й се представих), когато надменното й, пренебрежително, подигравателно и ехидно държане ме влуди. Като че ли сме някакво второ качество хора. Като на човек изпратен да плаши (3 години затвор, прокуратура и т.н.) и който знае, че властта е зад него. Представяте ли какви интереси нарушаваме (все пак има 36 оборени разрешителни за строителство) щом 15 човека на Корал и две пластмасови тоалетни са беззаконието в тази държава?! Бясна съм", написа Малеева във Фейсбук.

Министерството на туризма също излезе с позиция за проверката на Корал. От ведомството на Ангелкова обявиха, че заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад морския плаж.

Министърът посочи, че е установено незаконно използване на ток и вода. Имало е разположени палатки и каравани в частни имоти, както и на плажа, като ще се установява дали са върху дюни или не. По думите й става все по-належащо да има регламент къде може да се къмпингува.

Вчера от министерството съобщиха, че са направили проверка на плажа, при която са установени нарушения. Почиващите на плаж „Корал” обаче са на мнение, че са репресирани и подложени на множество проверки, тъй като са подали сигнал за незаконни разрешителни за строеж.

Ние сме обикновени хора, които обичаме природата в чистия й вид – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 разрешения за строеж в района на „Корал”, коментира и музикантът Васил Гюров.

Пред bTV Мануела Малеева коментира, че съвсем случайно се е оказала на плажа и може би е изненадала министър Ангелкова с присъствието си. „Както слушах отстрани коментарите, нападките и арогантното държание, просто не успях да се сдържа и да кажа: Престанете да ни говорите с този подигравателен тон, ние не сме хора второ качество”, посочи тя.

Тенисистката написа още в профила си в социалната мрежа, че е имало и среднощна полицейска проверка на къмпингуващите на плаж „Корал“. По думите ѝ проверката била малко преди 23 часа в четвъртък в цялата гора наоколо.
От МВР съобщиха, че проверките са рутинни и е свързана с това, че преди две седмици са намерени 100 грама марихуана на плажа. От ведомството обещаха, че проверките ще продължат.