В северния пристанищен град Антверпен (Анвер) са извършени 11 обиска, пише онлайн изданието на белгийския вестник Le Soir.

Двама управители на фирмата, пуснала заразените яйца на пазара са разпитани в рамките на провеждащото се съдебно разследване. Преди няколко дни те бяха спрели сайта на фирмата и профила ѝ във Фейсбук и се смяташе, че са безследно изчезнали.

По-рано днес властите в Нидерландия съобщиха, че заедно със своите белгийски колеги и те провеждат операции във връзка с откритите инсектициди в европейските яйца, предаде Франс прес, цитирана от Агенция "Фокус".

„Провеждат се няколко операции в Нидерландия, които са координирани с белгийските власти“, съобщиха от прокуратурата, но отказаха да предоставят допълнителни подробности.

Около 700 хил. заразени с инсектициди яйца са били внесени във Великобритания, съобщиха властите в четвъртък.

„Вероятно броят на яйцата, които са били внесени във Великобритания е около 700 хил., а не 21 хил. както предлагахме първоначално“, отбелязаха от Агенцията за стандарти при храните, допълвайки, че това представлява само 0,007% от консумираните всяка година яйца в Обединеното кралство.