Британският публицист и музикален продуцент Роб Голдстоун, организирал м.г. среща на сина на Доналд Тръмп с руска адвокатка, която според него имала компромат срещу Хилари Клинтън, сега се страхува за живота си, след като неговата електронна кореспонденция с най-големия син на президента на САЩ излезе наяве, пише лондонският "Мейл он сънди", цитиран от БТА.

Голдстоун се страхува, че ако "бъде прободен с отровен чадър", това няма да е случайност, твърдят негови приятели, намеквайки за прочутия случай с българския журналист и дисидент Георги Марков, починал от пробождане с отровен чадър при едно от най-сензационните убийства по времето на Студената война.

През юни 2016 г. Голдстоун предложил да свърже Тръмп-младши с руската адвокатка Наталия Веселницка, която според него разполагала с "навреждаща информация" срещу тогавашната кандидат-президентка от Демократическата партия Хилари Клинтън, пише вестникът.

Според публикуваните от Тръмп-младши имейли, Голдстоун казал на сина на тогавашния кандидат-президент от Републиканската партия, че неговият приятел, поп певецът Емин Агаларов, и баща му - московският предприемач и инвеститор в имоти Арас Агаларов, спомагали за подкрепата на руското правителство за кампанията на Доналд Тръмп.

Голдстоун споменава в имейлите си руския "върховен прокурор", като вероятно има предвид руския генерален прокурор Юрий Чайка, чийто пост е еквивалентен на американския министър на правосъдието.

Тръмп-младши се опита да омаловажи срещата, наричайки я "нормална среща за политическо разузнаване" и твърди, че не е научил нищо съществено чрез тази кореспонденция.

След като новината за тази среща гръмна, 57-годишният Роб Голдстоун се крие "пред очите на всички" на борда да един круизен кораб, заричайки се да не стъпи в офиса си в Ню Йорк поне една година. Смята се, че към събота вечерта корабът се е намирал в Средиземно море и че Голдстоун е на борда му със своя любовник и бизнес партньор Дейвид Уилсън.

"Мейл он сънди" цитира и Джеф Бейкър, работил 15 г. като пиар агент на знаменития Пол Маккартни, който твърди, че приятелят му Голдстоун пуска постове във Фейсбук по време на круиза си "съвсем умишлено, за да знае светът къде се намира той в случай, че му се случи нещо".

Бейкър заявил пред друго издание - "Експрес", че Голдстоун "е съвсем наясно", че и американското ФБР, и руското ФБР "вероятно искат да говорят с него".

"Мисля, че причината той да е толкова очевадно прозрачен за своето местонахождение, е, че ако нещо му се случи - например, ако го блъсне кола, или бъде прободен с отровен чадър, всеки ще знае, че смъртта му не е случайност", казва Бейкър.

Той визира отново случая с Георги Марков, за чието убийство и досега никой не е обвинен, но мнозина подозират КГБ и българската тайна полиция, отбелязва "Мейл он сънди".

Вестникът цитира Бейкър, който познава Голдстоун от десетки години, че музикалният продуцент му казал, че срещата в Тръмп тауър в Ню Йорк през юни 2016 г. била "99 процента безсмислена и 1 процент досада".

Смята се, че Голдстоун се е свързал с Тръмп-младши от името на своя клиент - 37-годишния руски поп певец Емин Агаларов, чийто баща е руският милиардер Арас Агаларов. 61-годишният Агаларов и 37-годишният му син певец, известен само със сценичното си име Емин, са били заедно с Тръмп по време на конкурса "Мис Вселена" в Москва през 2013 г. Бащата и синът купили правата за организиране на конкурса, който се състоял в един московски мол - собственост на стария Агаларов. Последният заяви пред Асошиейтед прес неотдавна, че конкурсът му е струвал 20 млн. долара.

Синът пял по време на конкурса, а гостът Доналд Тръмп отишъл на партито за неговия рожден ден, което съвпаднало с финала на състезанието. Докато бил в Москва, бъдещият президент се снимал и в музикално видео с Емин.

Старият Агаларов казал пред АП, че Тръмп " обмислял строежа" на Тръмп тауър и в Москва и че те дори дори предложили подходящ терен за целта. До сделка обаче не се стигнало, добавил Агаларов. Баща и син Агаларови наели Голдстоун да им помогне за организацията на конкурса "Мис Вселена" в Москва и оттогава британският продуцент започнал да работи с Емин Агаларов.

Миналата година те организирали концерт с участието на канадския музикант Дейвид Фостър в Санкт Петербург.

"Мейл он сънди" припомня, че в интервю за АП миналата седмица Голдстоун казал, че е организирал срещата на Тръмп-син с адвокат Веселницка през 2016 г., след като тя казала, че има информация за незаконни предизборни дарения за Демократическата партия на САЩ, които според нея биха били полезни за кампанията на Тръмп.

Тръмп-младши се съгласил за такава среща, казал Голдстоун, и на нея присъствали зетят на бъдещия президент Джаред Къшнър и шефът на предизборния му щаб Пол Манафорт. Ден след като Тръмп бе избран за президент, Голдстоун пуснал във Фейсбук снимка, на която той стои до Емин и Тръмп, с текст отдолу: "А-отборът отива в Белия дом".

Други снимки, които той качил във Фейсбук, показват, че е бил в Русия най-малко три пъти миналата година и два пъти в Азербайджан - родината на Агаларови.