Той призова политиците в страната „да престанат да преследват руски призраци в килера“, предаде Politico, цитиран от Агенция "Фокус".

„Не смятам, че има какъвто и да е контакт, сблъсък на интереси. И знаете ли какво стана след като посочих това? Всички големи вестници в страната убиха реномето ми. Защо ли? Защото казвах истината – никога не е имало какъвто и да е сблъсък на интереси между Доналд Тръмп и Русия“, заяви той по време на среща със спонсори на Републиканската партия на САЩ в щата Калифорния.

„Казвам ви, какъвто и да е краят на тази история, ще има огромно, огромно разделение в тази страна“, посочи той.

Нунес посочи, че разследването за предполагаемата руска намеса на президентските избори в САЩ отвлича Вашингтон от по-големи проблеми като от дебатите за здравната система например.

„Републиканците можем да свършим по-добра работа, ако престанем да преследваме руски призраци в килера и се заемем за реална работа“, посочи той.

„Всяка нощ има нова и нова история в медиите. Истории, които имат нещо общо“, посочи конгресменът. „Всичко е срещу Тръмп, срещу Републиканската партия, тръбят се глупости. И те продължават да ги пробутват“, добави той.