Става дума за включването на юриста Робърт Мълър във федералното разследване за евентуален таен сговор между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия.

"Смятам, че това нанася ужасна вреда на нашата страна, защото показва, че ние сме една разделена, объркана, неединна страна", каза Тръмп на обяд с журналисти в Белия дом.

Тръмп коментира назначаването на специален прокурор и на пресконференция вчера:

"Аз уважавам това решение, но цялото това нещо представлява лов на вещици... Повярвайте ми, няма никакъв сговор".

Освен това президентът вчера отрече да е искал от бившия шеф на ФБР Джеймс Коми да прекрати разследването против бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

Запитан от репортер дали е поискал от Коми, когото той уволни на 9 май, да прекрати разследването срещу Флин, президентът каза: "Не, не. Следващ въпрос", предаде Ройтерс.

Директор Коми беше непопулярен сред повечето хора, посочи Тръмп като аргумент за уволнението му, допълвайки, че е очаквал решението да бъде подкрепено от двете партии.
„Погледнете всички хора от Демократическата партия, а не само от Републиканската партия, които казваха такива ужасни неща за директор Коми“, подчерта Тръмп.

На пресконференцията, която се проведе след среща с колумбийския президент Хуан Мануел Сантос в Белия дом, Тръмп отрече също съществуването на какъвто и да е сговор между самия него, предизборния му екип и Русия.