Пред Нова телевизия Ноев коментира, че трябва да се направи преглед на цялостната стратегия за национална сигурност на България, одобрена през 2011 година, откогато светът и нашият регион са се променили драстично. По думите му по друг начин трябва изглеждат МВР и армията, по друг начин трябва да бъдат структурирани и службите за сигурност.

"Какво става с това прословуто НСО? Продължава да охранява Пеевски. Крайно време е президентът Радев, който е едноличен шеф на НСО, да отговори на тези питания на обществото - докога НСО ще охранява Пеевски? Преди изборите БСП призова президента да направи ревизия в службата, не е нужно да я прави, той просто трябва да излезе пред хората и да каже: проверих - правилно охраняват Пеевски, или не е правилно, дължи на обществото тези отговори", каза Ноев.

Според него българите имат право да знаят къде отиват 40 млн. лева - толкова е бюджетът на НСО, като в същото време този на разузнаването е 10 пъти по-малко.

"Знаем, че решенията се вземат от една тричленка, която се състои от шефа на НСО, шефа на ДАНС и главния секретар на МВР. Достатъчно е да се погледне в архивите по чие предложение е направено искането за охрана - например за Пеевски", каза още той по повод охраната на отново избрания за депутат от ДПС бизнесмен.

По думите на Ноев българският политически елит продължава, както по време на комунизма, да гласува за себе си специални превилегии. Според него дори НСО изобщо не е нужна.

Неотдавна стана ясно, че охраната на лидера на ДОСТ Лютви Местан е свалена.  От партията изтълкуваха решението за това като отговор на призивите му за  касиране на изборите и оставка на ЦИК, която не се е съобразила с решение на ВАС за изборите и така е ограничила вота в Турция.

От НСО обаче отговориха лаконично, че още на 5 април е проведено заседание на комисията, която решава дали е отпаднала необходимостта от охрана, и тогава не е имало как да знаят какви изявления ще направи той.

"При вземане на решения Комисията определя задължително степента на конкретна застрашеност, потвърждава, изменя обхвата или прекратява охраната единствено въз основа на получена от службите за сигурност и службите за обществен ред достоверна информация и не се влияе от публикации или медийни изяви в средствата за масово осведомяване", обясниха тогава от службата принципа, по който се вземат решения.